top of page
126-badacsony-kohaz-ga_edited.jpg

HÁZIREND

Házirendünk célja, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk Kőházunkban és a hozzá tartozó Présházban való tartózkodásukkor.

Minden információval és segítséggel az Önök szolgálatára állunk a nap 24 órájában. Keressenek bizalommal!

Alföldi Krisztina (+36 30 381 9878)                               

Szabó Gergő  (+36 30 399 6129)

 

Felelőségvállalás

A Kőház és a Présház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda nem vállal felelősséget.

 

Szállásfoglalás, lemondási feltételek

A foglalás érkezés előtt 14 nappal bármikor visszamondható, ez esetben a teljes foglalási díjat visszatérítjük. 13-tól 8 napon belüli lemondás esetén a foglalási díj 50%-a, 7 napon belüli lemondás esetén a teljes foglalási díj felszámításra kerül.

 

Ha bármely oknál fogva hamarabb kellene távoznotok a szálláshelyről, pénzt sajnos nem áll módunkban visszafizetni.

 

Bejelentkezés / Kijelentkezés

Az érkezési,- és utazási időpontban a szolgáltató (tulajdonos vagy alkalmazottja) igény esetén helyszíni rendelkezésre áll.

A szállást az érkezés napján 15:00-tól lehet elfoglalni. Az érkezéskor kérjük, olvassa el Házirendünket és töltse ki a bejelentkezési lapot. Az utolsó lefoglalt éjszaka után délelőtt 10:00-ig kérjük elhagyni vendégház területét.

Érkezéskor minden vendég köteles a tulajdonosnak átadni az NTAK adatszolgáltatáshoz szükséges személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya).

 

A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot kérjük, adja le a rendelkezésre biztosított kulcstároló széfben, melynek időpontjáról kérnénk, hogy tájékoztassa a szállásadót! A szállásról történő távozáskor kérnénk, hogy ne hagyjanak ételmaradékot a hűtőszekrényben és a konyhában. A szobák ablakait és az ajtókat zárják be, és a légkondicionáló berendezést és világítótesteket kapcsolják le.

 

Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

 

Szállás

Amennyiben a tartózkodás alatt a Kőházzal (szoba, fürdőszoba), vagy a Présházban található külön bejáratú konyhával kapcsolatban bármilyen probléma merülne fel, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót! Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

 

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek. A szállásadó előzetes hozzájárulásával 6 éven aluli gyermek részére nem kötelező (pót)ágy árat fizetni.

Kérjük Önöket, hogy vegyék figyelembe a Kőház különleges, csendes lokációját, és tartsák tiszteletben a környező házakban pihenőket az éjszakai csend betartásával 22:00 órától reggel 8:00 óráig! Az esti órákban szíveskedjenek kerülni az esetleges hangos, zavaró tevékenységeket. Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. 

Kérnénk, hogy a foglaláskor vegyék figyelembe, hogy a Kőház speciális üvegfelületei következtében teljesen nem sötétíthető be. A szálláshely egyedi koncepciója révén a teljes kikapcsolódást szorgalmazzuk, internetezési és televíziózási lehetőséget nem biztosítunk. 

 

Ivóvíz, Vízfogyasztás

A Kőház és Présház vízellátása ciszternában tárolt ivóvízzel, nem vezetékes vízzel történik. Bár a víz az előírásoknak megfelelően kezelt és fertőtlenített, nem javasoljuk emberi fogyasztásra (a zuhanyzás és a mosogatás rendben van). Kérjük, hogy főzéshez, iváshoz a házban található ballonos vizet fogyasszák! A tulajdonosnak nem áll módjában utólagos reklamációt elfogadnia az ivóvízellátással kapcsolatosan, valamint nem felelősek az esetleges csapvízfogyasztás következményeiért. A vízellátás nehézségei miatt megköszönjük, ha igyekeznek elkerülni a vízpazarlást, pl. röviden zuhanyoznak és elzárják a csapot fogmosás, mosogatás közben.

 

Fizetés

A szállásdíj valamint az 500 Ft / fő / éj idegenforgalmi adó (IFA) kiegyenlítése előre utalással történik. Ha bármely oknál fogva az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, nem áll módunkban pénzt visszafizetni.

Dohányzás

Az épületben dohányozni, valamint gyertyát, füstölőt használni tilos! Dohányzásra kijelölt hely az udvaron található. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakóhelyen lehet saját felelősségre, kizárólag a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával. (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet teljesen eloltották!

Az épület zárása

Kiemelten fontos személyes tárgyaik és a ház értékeinek biztonsága érdekében, hogy minden esetben zárják be maguk után mindkét épületet. Napközben, ha elhagyják a szállás területét, kérjük, az ablakokat és az ajtókat szíveskedjenek bezárni. Ez az esetleges esőzések során befolyó víz elkerülése végett szükséges, illetve hogy illetéktelen személyek ne juthassanak be.

 

Háziállatok

A vendégház kerítés nélküli, nyitott területen helyezkedik el, valamint az épület sem lett állat fogadására felkészítve, így nem áll módunkban háziállatot fogadni.

 

Parkolás

Kérjük, hogy autóikkal a ház előtt kijelölt parkolóhelyen parkoljanak le, ügyelve arra, hogy az utca átmenő forgalmát ne korlátozzák. A parkolóban elhelyezett gépkocsikban bekövetkezett esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

 

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát, illetve azok elmozgatását mellőzni szíveskedjenek. Ha szükséges az elmozgatásuk, kérnénk azt a szállásadóval egyeztessék le! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket kérjük, ne vegyék el a helyükről, a benti berendezési és használati tárgyakat (székek, asztalok, ágyneműk, pokrócok, törölköző stb.) kérjük, ne vigyék ki az épületből.

 

Takarítás

Kőházunkat és Présházunkat a vendégek tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Kérjük Vendégeinket, hogy őrizzék meg a házak és az udvar tisztaságát, épségét, illetve gondoskodjanak azok rendeltetésszerű használatról. Hosszabb időtartamot maradó Vendégeink számára külön kérésre megoldható a takarítás, valamint az ágyneműk és törölközők cseréje (igény szerint 5 naponta cserélve).

Mosodai szolgáltatást igény esetén külön térítéssel biztosítunk Vendégeink számára. A házban nem áll rendelkezésre vasaló és vasalóállvány.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesekben lehetséges. Ha a szemetesek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a pincében található nagy kukába. Újabb szemetes zsák a mosogató alatt található.

 

Fűtés

A Kőház és Présház egy-egy elektromos radiátorral rendelkezik, melyet a vendégek igény szerint maguk kapcsolhatnak be. Amennyiben a Kőházban felszerelt elektromos radiátor nem lenne elegendő, kérjük használja a légkondicionáló fűtés funkcióját!

A Présház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget vagy az udvart használják! A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, illetve figyeljenek minden konyhai berendezés rendeltetésszerű használatára.

 

Kert

Kérjük, ügyeljenek a növényeink épségére!

 

Tűz és baleset esetén

Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetésszerűen használják, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat tartsák be! Tűz esetén a pincében talál poroltó készüléket, azonnal kezdje a mentést, és hívja a tűzoltókat 105-ös telefonszámon, majd közvetlen utána a szállásadót! Kisebb ápolásra szoruló baleset esetén a pincében elsősegély-csomagot is találnak. Nagyobb baj esetén hívják a 112-es segélyhívó számot!

 

A Házirend megszegése

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a házirendet be nem tartó vendégeket ne fogadja, illetve azonnali távozásra szólítsa fel.

 

Probléma, meghibásodás

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt haladéktalanul jelezni a +36303819878 telefonszámon!

Köszönjük!

 

 

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Alföldi Kriszta & Szabó Gergő

bottom of page